Menu Sluiten

Hoe Werken Anesthetica Bij Tandheelkundige Behandelingen

Als familiale onderneming staan we al 4 generaties dichtbij de dagelijkse praktijk van tandarts en tandtechnicus. In onze bedrijfscultuur hebben persoonlijk contact, vertrouwen, echte service en relaties op lange termijn altijd een centrale rol gespeeld.

00214480021448

More info

tags: Advies Tandheelkundige Anesthesie – Apparatuur Tandartsen – Bedrijven Tandheelkundige Anesthesie – Chirurgie Tandarts – Lokale Verdoving In De Tandheelkunde – 

Wenst u meer info over hoe werken anesthetica bij tandheelkundige behandelingen kijk dan vlug op https://www.denta.be/

Anesthesie Hoe Werken Anesthetica Bij Tandheelkundige Behandelingen

Anesthesie is een veelgebruikt middel in tandheelkundige behandelingen. Het helpt patiënten om pijnloos door de behandeling heen te komen en maakt het werk van de tandarts een stuk makkelijker. Maar hoe werken anesthetica eigenlijk precies bij tandheelkundige behandelingen? In dit artikel leg ik uit wat anesthesie is, welke soorten er zijn en hoe ze werken.

Wat is anesthesie?

Anesthesie is een vorm van verdoving die wordt gebruikt om pijn te verminderen of geheel weg te nemen tijdens een medische ingreep. Dit gebeurt door toediening van anesthetica, dit zijn stoffen die het zenuwstelsel tijdelijk blokkeren waardoor er geen pijnsignalen naar de hersenen kunnen worden gestuurd.

Soorten anesthesie

Er zijn verschillende soorten anesthesie die worden gebruikt bij tandheelkundige behandelingen. De meest voorkomende vormen zijn lokale anesthesie en algemene anesthesie.

Lokale anesthesie wordt gebruikt bij kleine ingrepen, zoals het vullen van een gaatje of het trekken van een tand. Hierbij wordt een verdovingsmiddel rechtstreeks in de buurt van de zenuwen gespoten. Dit zorgt ervoor dat alleen het gebied waarin de tandarts werkt tijdelijk verdoofd is, terwijl de rest van het lichaam normaal functioneert.

Algemene anesthesie wordt vooral gebruikt bij grotere tandheelkundige ingrepen, zoals het plaatsen van implantaten of een kaakoperatie. Hierbij wordt de patiënt volledig onder narcose gebracht en is hij/zij tijdelijk buiten bewustzijn. Tijdens deze vorm van anesthesie wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van verdovende middelen en slaapmedicatie.

Hoe werken anesthetica?

Anesthetica blokkeren de zenuwen die betrokken zijn bij het doorgeven van pijnsignalen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van het soort anestheticum dat wordt gebruikt.

Lokale anesthetica werken door het blokkeren van natriumkanalen in de zenuwcellen. Hierdoor kunnen de pijnsignalen niet meer worden doorgegeven aan de hersenen en voelt de patiënt geen pijn meer.

Bij algemene anesthesie worden er vaak meerdere soorten anesthetica gebruikt, waarvan sommige de pijnsignalen blokkeren en andere juist zorgen voor een vermindering van het bewustzijn. Dit zorgt ervoor dat de patiënt tijdens de behandeling geen pijn voelt en ook geen herinneringen heeft aan de ingreep.

Voordelen van anesthesie bij tandheelkundige behandelingen

Het gebruik van anesthesie bij tandheelkundige behandelingen brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst zorgt het natuurlijk voor een pijnloze ervaring voor de patiënt, wat het veel gemakkelijker maakt om de behandeling te ondergaan. Daarnaast zorgt het ook voor een betere samenwerking tussen de tandarts en de patiënt, omdat de patiënt zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele pijn.

Bovendien maakt anesthesie het voor de tandarts mogelijk om ingewikkelde of langdurige behandelingen uit te voeren zonder dat de patiënt ongemak of pijn ervaart. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij mensen met angst voor de tandarts of bij kinderen die moeilijk stil kunnen zitten.

Tot slot

Het gebruik van anesthesie bij tandheelkundige behandelingen heeft dus vele voordelen en is van onschatbare waarde voor zowel de tandarts als de patiënt. Het zorgt voor een pijnloze en comfortabele ervaring en maakt het mogelijk voor tandartsen om ingewikkelde behandelingen uit te voeren. Vergeet dus niet om uw tandarts te raadplegen over de mogelijkheden van anesthesie bij uw volgende tandheelkundige ingreep.

Bron: https://www.denta.be/catalogus/anesthesie/anesthesie-20-1-nlb/


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Hoe werken anesthetica bij tandheelkundige behandelingen

!–StopPubText–>.